خدمات شبکه

تست فلوک انواع کابل ھای Cat: تست فلوک کابل ھای Cat5 تا Cat8

انواع کابل شبکه cat در شرکت دیجی فلوک

تست فلوک کابل های cat شامل انواع کابل ها می باشد، اول از همه تعریف کابل شبکه را بیان می کنیم. کابل شبکه از سیم‌ها و کابل‌ها است که دستگاه‌ها و سخت‌افزارها را برای ایجاد شبکه به هم پیوسته یک سازمان به هم متصل می‌کند. اکثر شبکه ها از کابل مسی یا کابل فیبر نوری برای اتصال استفاده می کنند.

هر کدام از این کابل ها دارای مزایا و معایبی برای افزایش سرعت شبکه، کاهش تاخیر، بهبود قابلیت اطمینان و جلوگیری از تهدیدات امنیتی هستند. کابل مسی انعطاف پذیرتر و مقرون به صرفه تر است، اما کابل فیبر نوری عملکرد و ایمنی بهتری را ارائه می دهد.

در حالی که انتظار می‌رود کابل‌های فیبر نوری در آینده از نصب کابل‌های مسی پیشی بگیرند، هنوز دلایل عملی برای نصب کابل مسی بر روی کابل فیبر نوری وجود دارد. اکثر شبکه ها به قابلیت قوی که یک شبکه فیبر نوری ارائه می کند نیاز ندارند. و هزینه ارتقاء شبکه شما به کابل کشی فیبر نوری می تواند قابل توجه باشد.

اما شما مشتریان عزیز می توانید برای تجهیز کردن و کابل کشی مورد نظر خود می توانید با استفاده از کابل کشی کارشناسان شرکت دیجی فلوک با نازلترین قیمت و با بهترین کیفیت به شما عزیز خدمات رسانی ارائه می دهد.

تست فلوک کابل شبکه

تست فلوک انواع کابل ھای Cat :

تست فلوک کابل ھای Cat5 تاCat8 را از دیجی فلوک تهیه کنید

انواع کابل های cat

تفاوت بین دسته بندی کابل های مسی شبکه

کابل مسی بر اساس عناوین زیر طبقه بندی می شود:

  1. *پهنای باند استاندارد MHz))
  2. *نرخ داده (مگابیت بر ثانیه)
  3. *محافظ

اعداد دسته بالاتر نرخ داده بالاتری دارند. CAT3 کمترین سرعت داده را ارائه می دهد CAT8 بالاترین نرخ داده را ارائه می دهد. به همین دلیل، دسته های کابل مسی به دو بخش تقسیم می شوند:

کابل های شبکه: CAT3,CAT5,CAT5e

کابل های برق از طریق اینترنتCAT6,CAT7,CAT8

کابل شبکه چیست؟

کابل شبکه، به مجموعه ای از سیم هایی که جنس مس یا شیشه می باشد گفته می شود که این سیم ها برای اتصال و انتقال داده و اطلاعات بین کامپیوترها و روترها وسوییچ ها استفاده می‌شود. همانطور که بیان شد،کابل‌ها رسانه هایی هستند که داده‌ها در آن جریان دارند و اطلاعات از دستگاهی در شبکه به دستگاه دیگری منتقل می‌شود.

کابل شبکه شیلددار و بدون شیلد

همانطور که تعریف کابل شبکه بیان شد انواع کابل را نیز می توان بر دو نوع شیلددار و بدون شیلد تعریف کرد، همانگونه که که بیان شد، 8 رشته سیم به دو صورت دو به دو، در هم تنیده شده‌اند که این ویژگی در تمام کابل‌های شبکه وجود دارد. برخی از نسل‌های کابل لن، به صورت شیلددار (STP) و بدون شیلد (UTP) تولید و عرضه شده‌اند. در واقعیت کابل‌های شبکه شیلددار، یک روکش مضاعف در درون کابل وجود دارد که باعث می‌شود نرخ تداخل سیگنال در کابل لن و… کاهش پیدا کند.

کابل شیلد دار و بدون شیلددار

گروه بندی کابل شبکه

 Category های کابل شبکه به این صورت می باشد  Cat 5e, Cat 6 , Cat6a و …

گروه بندی کابل شبکه

انواع کابل شبکه Cat5

کابل شبکه، Cat5 UTP دارای ۴ جفت سیم مسی به هم تابیده می باشد که با جک RJ45 همراه می باشد. تفاوت cat 3 و cat 4  با cat 5 این است که در cat5 اغلب در شبکه‌های توکن رینگ، اترنت و فست اترنت Fast Ethernet استفاده می‌شوند و تا سرعت ۱۰۰ Mbps را پشتیبانی می‌کنند. حداکثر پهنای باند در کابلCat5  UTP  برابر با ۱۰۰ مگاهرتز می باشد.

چون میزان پیچش جفت سیم ها در هر اینچ، در کابل Cat5 UTP بیشتر از Cat3 UTP است، سرعت بیشتر و طول بیشتری برایمان فراهم می‌کند.

کاربردی که کابل Cat5 UTP در شبکه های خانگی و  شبکه های کاری دارد این است که برای استفاده در فواصل بیش از صد متر باید از پل یا دیگر تجهیزات شبکه استفاده کرد وگرنه شبکه دچار اختلال می‌شود به طور مثال ممکن است باعث گم شدن بسته و کاهش سرعت انتقال شود.

کابل شبکه Cat5e

کابل شیکه،  Cat5e UTP اغلب در شبکه‌های اترنت و فست اترنت Fast Ethernet و گیگابیت اترنت Gigabit Ethernet  استفاده می‌شوند. سرعت کابل شبکه Cat5e UTP حداکثر ۱ Gbps و حداکثر پهنای باند در کابل آن برابر با ۱۰۰ مگاهرتز می باشد.

کابل شبکه Cat6

کابل شبکه، Cat6 UTP بیشتر در شبکه‌های گیگابیت اترنت  و  G Ethernet 10 استفاده می‌شود و می تواند تا 55 متر را  تا سرعت  Gbps10 پشتیبانی ‌کند. اگر این فاصله به 100 متر برسد سرعت به  Gbps1 کاهش پیدا می‌کند.  حداکثر پهنای باند در کابلCat6  UTP  برابر با ۲۵۰ مگاهرتز است.

کابل Cat6 UTP مشابه کابل Cat5e UTP و تنها یک تفاوت دارد و آن این است که جداکننده‌ای فیزیکی میان چهار جفت سیم قرار می گیرد تا جلوی تداخل‌های الکترومغناطیسی را بگیرد. اگر کابل‌های Cat6 UTP را  اگر در کابل کشی‌ها به کار می برید باید توجه داشته باشید که دیگر اجزا مانند جک‌ها، پچ پنل و پچ کورد و از استانداردی مشابه پیروی کنند و دو انتهای کابل هم به درستی جک زده شود.

کابل شبکه Cat6a

نسل دیگر کابل‌ها، کابل Cat6a هستند که حرف A که در نام این کابل مشاهده می‌شود به معنی این است که این مدل نسبت به نسل پیشین خود، پیشرفته‌تر شده‌ است و در حقیقت نسخه مدرن‌تر کابل CAT6 به حساب می‌آید.

سرعت انتقال این کابل ها 10 گیگابیت در ثانیه است. همچنین فرکانس این کابل  500 مگاهرتز ( حداکثر 550 مگاهرتز ) می باشد. و حداکثر طول این کابل 100 متر می باشد.

کابل شبکه Cat7

کابل شبکه Cat7 دارای ساختاری است که پیشرفت‌های  بسیار خوبی  صورت گرفته است.  که این امر باعث شده است که کابل CAT7، نسبت به نسل‌های پیشین خویش، ویژگی‌های منحصر به فردی پیدا کند. این کابل از نظرسرعت انتقال 10 گیگابیت در ثانیه است  و از نظر فرکانس 600 مگاهرتز می باشد.

وحداکثر طول 100 متر می باشد و افزایش فرکانس تا 600 مگاهرتز می باشد. ساختار کابل CAT7 از دو روکش داخلی استفاده شده است، که باعث می‌شود نرخ تداخل سیگنال در آن به شدت کاهش پیدا کند.

کابل cat8

کابل cat 8 دارای نوع‌های گوناگونی است که هریک از آن‌ها از ویژگی‌های منحصربه‌فردی برخوردار هستند. اکثرا از این نوع کابل‌ها در مقیاس و مسافت کم استفاده می‌شود تا بهتر بتوانند پاسخگوی نیاز شبکه باشند و عملکرد خوبی داشته باشند.

این کابل از قدرت و مقاومت بالایی نسبت به سایر کابل‌های تولید شده دارا است و از سرعت 25 تا 40 گیگابایت در ثانیه طراحی و ساخته شده که از میزان فرکانس 2000 مگاهرتز هم برخوردار است. میزان پهنای باند و فرکانس کابل شبکه cat 8 بسیار بالا است، به شکلی که دو برابر سایر کابل‌های شبکه است. ظاهر و تیپ کابل cat 8 دقیقا مشابه کابل‌های قدیمی است ولی نوع عملکرد و کارکرد آن با سایر کابل‌ها بسیار متفاوت است.

کابل شبکه cat 8 از سازگاری و دوام بالایی برخوردار است و قادر است تا درکنار سایر کابل‌ های شبکه قرار گرفته و با آن‌ها از میدان مغناطیسی موجود عبور کند. کابل Cat 8 یکی از انواع کابل ‌های شبکه است که از آن در شبکه اترنت به منظور انتقال دادن داده و… استفاده می‌کنند.

انواع کابل لگراند

کابل شبکه لگراند، کابلی است که معرف به کابل لن یاکابل شبکه از مهم‌ترین تجهیزات شبکه لگراند به حساب می آید. کابل‌های لگراند در دسته‌های Cat5e، Cat6،  Cat6aو Cat7 و در انواعU/UTP ،F/UTP ،S/FTP و SF/UTP تولید میشوند. سرعت انتال این کابل ها بین 0 تا10 گیگابایت بر ثانیه می باشد و روکش‌‍‌هایی از جنس PVC، LSZH یا PE دارند و به مشتریان عزیز ارائه می شود.

نوع دیگر کابل لگراند،پچ کورد لگرانداست، که همانطور که می دانید پچ کوردها، کابل‌هایی هستند با طول مشخص  شده می باشد که دو سر آن به سوکت شبکه وصل شده است.این کابل در متراژهای 0.5، 1، 2، 3، 5، 10، 15 و 20 متری می باشد و پس از تولید در این متراژ ها در شرکت اعتماد شبکه پرهام (دیجی فلوک)به فروش می رسد. همچنین، شرکت لگراند پچ کوردها دارای رنگ های آبی، سبز، قرمز و زرد تولید می شوند.

ترانکینگ لگراند نوع دیگری از کابل لگراند می باشد،  این نمونه از کابل لگراند در طول‌ها یا شاخه‌های 2 متری و سایزهای متفاوت تولید میشوند، نمونه اول در سایز 50×80 میلی‌متر، نمونه دوم در سایز 50×105 میلی‌متر، نمونه سوم در سایز 50×150 میلی‌متر،نمونه چهارم سایز 50×195 میلی‌متراست.

هرچقدر اندازه سایز تولید کابل ها بیشتر باشد  برای محیط‌هایی  که  نیاز به حجم کابل‌های زیاد دارند مناسب‌ هستند. از جمله از تجهیزات لگراند ترانکینگ، درب، بدنه، پاور ماژول را تولید می کند که هرکدام وظیفه‌ی مشخص شده خود را دارند.

کیستون لگراند،نوع دیگری از کابل لگراند می باشد، که به‌دو صورت باریک و پهن همراه با فیس پلیت تولید می شود. این کیستون‌ها بر اساس کتگوری در انواع Cat6 و Cat6a تولید و همچنین بر اساس شیلد دار بودن یا نبودن در انواع UTP و SFTP عرضه می شوند.

پچ پنل لگراند، دارای ویژگی های مختلفی می باشد، همچنین پچ پنل لگراند در کارتن‌های سفید و قرمز تولید می شود و با کیفیتی بالا به فروش می رسد. همچنین لگراند پچ پنل‌هاخودش رو معمولا بر اساس تعداد پورت در مدل 24 پورت و همچنین براساس کتگوری در  دو نوع Cat6 و Cat6a و همچنین شیلد دار بودن یا نبودن در انواع UTP و SFTP تولید می‌کند.

سوالات متداول

دلیل رنگ بندی کابل شبکه چیست؟

رنگ‌بندی سیم‌های انواع کابل شبکه تنها به دلیل سهولت در شناسایی متفاوت تعبیه شده‌اند.

کلام آخر

کابل شبکه،همانطور که انواع مختلف آن بیان شد می توان کابل شبکه را به عنوان اجزای مهمی در شبکه نام برد که هر نوع کابل شبکه با هر روکش نام برده شده برای تجهیزات و مکان های متفاوتی بیان شده است به طوری که برای هر مکان و هر تجهیزاتی از شبکه نوع مخصوص خود را باید استفاده کنید.

2 نظر در “تست فلوک انواع کابل ھای Cat: تست فلوک کابل ھای Cat5 تا Cat8

  1. رضا گل محمدی گفت:

    سلام
    خواستم تشکر کنم از راهنمایی که راجع به خرید کابل شبکه با کیفیت در بازار ایران در مقاله بالا اشاره کردید

    1. دیجی فلوک گفت:

      خواهش میکنم در خدمتتون هستیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *